Food Safety standards and schemes

LRQA has worked extensively across the food sector for over two decades, assisting with the development, formalisation and improvement of food safety standard.

Our food safety experts serve as active members of the world's leading food safety technical committees, including the ISO 22000 Technical Committee, the European Accreditation Board's Food Committee, the Foundation for Food Safety Certification, and the Global Food Safety Initiative's (GFSI) Technical Committee.

Standards we certify

View all standards

FSSC 22000

FSSC 22000 - это полная схема сертификации систем менеджмента пищевой безопасности. Первоначально этот стандарт базировался на ISO 22000, глобальном стандарте систем менеджмента пищевой безопасности, ISO 22003 и ISO/TS 22002-1 (ранее PAS 220), стандарте, разработанном с учётом требований к программам предварительных условий, предъявляемых к производителям пищевых продуктов и ингредиентов. Область применения FSSC была расширена и включает теперь требования к программам предварительных условий по пищевой безопасности при упаковке согласно PAS 223.

ISO 22000

Food Safety is vital throughout the supply chain – from farm to fork. ISO 22000 Food Safety management system certification helps keep food safe.